Osteocondroza regiunii toracice

Coloana vertebrală toracală are o trăsătură distinctivă - coastele se unesc cu ea. Din această cauză, are o mobilitate mai mică decât ceafa și partea inferioară a spatelui. În consecință, osteocondroza din regiunea toracică se dezvoltă mai rar conform principiului: „Mobilitate mai mică - uzură mai mică". Dar se dezvoltă mai rar - asta nu înseamnă că curge mai ușor. Și de fapt este. Este vorba despre piept. durere. Deoarece zona de durere a coloanei vertebrale toracice coincide cu zona inimii, simptomele sunt adesea confundate cu angina pectorală sau un atac de cord. Nu e de mirare că se spune că osteocondroza toracică este un „cameleon". La urma urmei, el nu poate preface doar o boală de inimă, ci și o boală a plămânilor, ficatului, stomacului, vezicii biliare sau pancreasului. Și aici nu puteți face o greșeală și nu puteți rata un atac de cord sau o altă boală gravă, de exemplu, patologia glandelor mamare la femei. Greșeli de genul acesta sunt costisitoare, chiar dacă în cele din urmă se rezolvă. La urma urmei, acest lucru poate „conduce" o persoană într-un stres sever. De aceea este foarte important să găsiți un medic cu experiență și cunoștințe care să înțeleagă totul și să distingă simptomele osteocondrozei toracice de alte patologii. Simptomele osteocondrozei din regiunea toracică. devin normale împărțite în două categorii - radiculare și reflexe.

simptome radicale

Ele apar ca urmare a efectului asupra nervilor care ies din coloana vertebrala.

nervi spinali

nervi spinali

Mulți nervi ies din coloană vertebrală. Se numesc nervi spinali. Fiecare dintre acești nervi se ramifică treptat, urmând o zonă specifică a corpului cu limite clar definite. Această zonă se numește zona de inervație segmentară. Fiecare vertebră, disc, nerv și zonă este numerotată strict corespunzător una cu cealaltă. Când nervul este afectat, simptomele apar în zona de inervație segmentară corespunzătoare acelui nerv și nu oriunde - oriunde.

Simptomele radicale includ:

 • scăderea sau pierderea reflexelor;
 • încălcarea sensibilității;
 • slabiciune musculara;
 • durere centrală.

Zonele de inervație ale segmentelor toracice

Osteocondroza D1-D2- provoacă dureri la umăr, claviculă și axile.

Zonele de inervație ale segmentelor toracice

Osteocondroza D3-D6- Provoacă durere, caracter de centură în partea superioară a pieptului. Simulează durerea la inimă, un atac de angină pectorală. La femei, provoacă durere în glandele mamare.

Osteocondroza D7-D8- provoaca dureri de centura la nivelul plexului solar. Simulează durerea la stomac, ficat, vezica biliară sau pancreas. Reduce reflexele abdominale superioare.

Osteocondroza D9-D10- provoaca dureri la nivelul hipocondrului si abdomenului superior. Uneori imită așa-numitul abdomen „acut" - o durere ascuțită în abdomen. Scade reflexele abdominale medii.

Osteocondroza D11–D12- provoaca dureri in zona inghinala. Simulează durerea în bolile femeilor, apendicita, bolile intestinale. Reduce reflexele abdominale inferioare.

simptome reflexe

Spre deosebire de simptomele reflexe radiculare, nu există limite clare. Acestea pot fi: dificultăți de respirație, lipsă de aer, durere la inspirație și expirare, frisoane și „pipe de găină" pe piele, nevralgie intercostală, dureri de brâu în piept. Dispepsia este adesea observată - apetitul se agravează, greață, arsuri la stomac, flatulență și apar tulburari de scaun. Din cauza durerii, apare o tulburare a somnului, tulburari de somn si senzatia de a nu dormi suficient. Este dificil de miscat, mai ales dimineata. Coordonarea miscarilor este perturbata – acest lucru se reflecta in mers. . Slăbiciune generală, slăbiciune. Încălcări în zona sexuală Iritabilitate Oboseală ușor Există mai multe tipuri de durere Dureri de apăsare în piept Durere între omoplați Durere în ipocondru Durere la ridicarea brațelor Durere la aplecarea sau ridicarea în picioare Durere între omoplați În general , durerea poate provoca dureri în osteocondroza din regiunea toracică poate fi împărțită în două tipuri.

dorsalgie- dureri persistente moderat exprimate la spate si torace cu perioade de intensificare si atenuare.

Dorsago- durere acută „lumbago" în această zonă.

 • Simptomele osteocondrozei din regiunea toracică depind de stadiul osteocondrozei.
 • Ele sunt agravate de aplecarea sau încercarea de a se ridica.
 • Simptomele apar adesea după 35-45 de ani.
 • Apare de aproximativ 3 ori mai des la femei decât la bărbați.

Desigur ați observat că simptomele radiculare sunt bine definite, iar simptomele reflexe sunt foarte vagi și nespecifice. Și după cum știți, orice nu este clar definit servește drept o acoperire convenabilă pentru neputința profesională. Acest lucru se aplică, printre altele, la simptomele reflexe și un termen atât de popular în rândul medicilor precum „modificări legate de vârstă". Cu siguranță mulți dintre voi cunoașteți situația în care medicul a explicat problema în termeni de „reflex" sau „legat de vârstă". Majoritatea oamenilor cred în astfel de momente pe bună dreptate, astfel încât medicul pur și simplu nu-și poate da seama ce se întâmplă și încearcă să-și ascundă incompetența în ceața acestor „cuvinte magice".

A fost o expresie populară: „Fiecare accident are un nume, un prenume și o poziție. „Fiecare boală are propriul său set unic de simptome. Iar datoria medicului este să le cunoască bine. Și atunci nu va mai fi nevoie să lași ceață și să dai vina pe totul pe osteocondroza din regiunea toracică. Acum înțelegeți importanța găsirii unui medic cu experiență și cunoștințe. De asta depind atât diagnosticul corect, cât și rezultatele bune ale tratamentului.

Diagnosticul este cheia tratamentului potrivit

Până în prezent, există o serie de metode moderne de diagnosticare hardware a osteocondrozei. Cele mai precise dintre acestea sunt RMN și CT. Cu toate acestea, metoda principală este încă diagnosticarea clinică - în acest sens, un medic cu experiență compară date din cel puțin trei surse - din plângerile pacienților, rezultatele RMN și simptomele pe care le-a găsit în timpul examinării. Acest lucru vă permite să faceți cel mai precis diagnostic și să creați un program de tratament individual eficient.

tratament

După cum puteți înțelege, osteocondroza este o adevărată „încurcătură" de simptome, a căror dezlegare medicul vă va salva de durere și chin. Dar nu este posibil să eliminați modificările la nivelul vertebrelor și discurilor intervertebrale. Prin urmare, cuvintele „tratamentul de osteocondroza" trebuie să fie înțeleasă corect. Dacă sunteți interesat să scăpați de durere și alte afecțiuni, atunci da - este foarte posibil. Și dacă aveți o discuție academică cu privire la readucerea vertebrelor și discurilor intervertebrale la originalul lor aspectul, „ca un copil nou-născut", atunci nu, trecutul nu poate fi readus. Trebuie să fii realist, atunci nu te vei îndrăgosti de escroci.

Nu te îndrăgosti de escroci!

Este imposibil să restabiliți vertebrele și discurile la aspectul lor original!

Care este metoda principală de tratament?

Terapia manuală blândă este principalul tip de tratament al osteocondrozei din regiunea toracică. Este ca un antibiotic pentru pneumonie - nu te poți descurca fără el. Alte tipuri - masaj, medicamente, terapie fizică și exerciții fizice - sunt de susținere.

Cum funcționează terapia manuală blândă?

Nutriția discurilor intervertebrale este direct legată de mușchii din jurul coloanei vertebrale. În plus, mușchii spatelui înșiși sunt una dintre cauzele constitutive ale durerii în osteocondroza regiunii toracice. Terapia manuală blândă este o metodă specială care vă permite să readuceți mușchii la fiziologia lor naturală, să eliminați spasmele și tensiunea musculară și să îmbunătățiți nutriția discului intervertebral.

Discurile intervertebrale sunt singura parte a corpului care nu are vase de sange si este alimentata de buna functionare a muschilor.

În plus, atunci când se tratează cu mâinile, chiropracticianul poate:

 • ameliorează și distribuie corect vertebrele și discurile afectate;
 • relaxează mușchii și ajută-i să revină la normal;

Pentru a:

 • salvați pacientul de cleme;
 • îmbunătățirea performanței discului;
 • restabilirea funcțiilor motorii ale corpului;
 • normalizează circulația sângelui.

O strângere de mână mobilizează forțele interioare ale corpului și pune în mișcare mecanismele de autovindecare.

Tratamentul este absolut sigur.

prevenirea

Pentru a evita recăderile, creați-vă condiții confortabile pentru a dormi și a lucra. Urmăriți-vă greutatea și mâncați corect. Menține-ți activitatea fizică. Dar principalul lucru este să nu vă neglijați sănătatea și să nu economisiți pe ea. Nu lăsa lucrurile să-și urmeze cursul. După recuperare, încercați să faceți cel puțin o sesiune de întreținere de terapie manuală blândă la fiecare trei până la șase luni - acest lucru reduce factorii de risc. Nu uitați că osteocondroza neglijată duce la complicații - proeminență și hernie de disc. Amintiți-vă: aveți nevoie în primul rând de sănătatea dumneavoastră!

Osteocondroza continuă duce la complicații - proeminență și hernie de disc.